česky français

Pessac Leognan Chateau de Rochemorin 2006

Home » Vína » Červená vína » Bordeaux » Pessac Leognan Chateau de Rochemorin 2006
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Bordeaux
Apelace: Pessac Leognan
Vinařství: André Lurton
Barva: Červená
Ročník: 2006
Dostupnost: Skladem
Balení: 1ks, V kartonu 6ks
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 12,5%

 

 

Popis vína a doporučení

  • Popis: Toto vynikající víno má krásně sytě granátovou barvu  bez odlesků. Intenzivní aroma na počátku mísí dřevité a  kouřové tóny, konkrétně vůni kávových zrn spolu se dřevem, která ale postupně přechází do ovocné vůně. Šťavnatá chuť dokazuje vyzrálost  hroznů. Bohatá chuť v nás evokuje směs peckového a bobulového  ovoce (švestky, třešeň, černý rybíz), která stejně nakonec podlehne  opět chuti karamelu, pražené kávy a pinie. V závěru na jazyku vyvstane  poměrně jemná přítomnost rozpuštěných hedvábných tříslovin.
  • Zajímavosti : Toto kvalitní víno pochází z vinařské apelace Pessac  Léognan,která se nachází přímo u města Bordeaux. Hustota vinice je 7000-8500 hroznů vinné révy na 1 ha.  Klimatické podmínky : přímořské podnebí s velkým množstvím sluněčních dní. Půda : hlinito –písčitá.  V roce 1973  André Lurton získal hrad  a k tomu  110 akrů dobré země,kterou se okamžitě rozhodl proměnit ve vinici a osázel ji výsadbou prestižního Cabernet Sauvignonu, Merlotu, Sauvignonu a Semillonu. Nyní vinice Rochemorin vyrábí jak chutná červená tak i bílá vína.
  • Výroba : Hrozny vinné révy jsou ručně sklizené i tříděné, následuje lisování a pomalá fermentace při speciálně kontrolované patentované teplotě, která probíhá v nerezových tancích. Na závěr víno zraje ve speciálních dubových sudech minimálně  po dobu 12-ti měsíců s pravidel- ným čtvrtletním  otáčením před lahvováním
  • Odrůdy: 60%Cabernet Sauvignon , 40% Merlot
  • Optimální teplota servírování: 15-17°C
  • Doba archivace: výborné ke konzumaci do 2- 4 let, výjimečné po roce 2011, možno skladovat 10 až 15 let
  • Doporučené jídlo: vhodné podávat ke zvěřině, např. jelení medailonky na víně nebo srnčí ragú, kančí steak, ale možno servírovat i k tvrdým tučným sýrům
© 2012 Vins-France s.r.o - Specializovaný dovozce francouzských vín

Příhlásit se